Het verhaal van de politie

Denk en schrijf mee aan het verhaal van de politieBeste meelezer van het Verhaal Nationale Politie,

Dit Verhaal, ook wel een corporate story genoemd, is een organisatieverhaal waarin op een laagdrempelige manier verteld wordt wat onze missie, waarden en identiteitskenmerken zijn, maar ook wat de samenleving verwacht van de Politie. Het Verhaal gaat over de nieuw te vormen Nationale Politie en daarom is het geschreven alsof we een aantal jaren verder in de tijd zijn. Je maakt kennis met de nieuwe organisatie door de ogen van een politiecollega. Hij schetst de identiteit van de Nationale Politie aan de hand van voorbeelden, maar ook dilemma's. Met name die dilemma's maken een verhaal een verhaal. Dit is namelijk geen foldertekst, maar geschreven om uit te dagen, aan het denken te zetten en vooral om door te vertellen.

Wat we van jou willen weten is of jij jezelf kunt identificeren met de beschrijving van onze organisatie? Zou jij willen samenwerken met deze organisatie? Komt deze organisatie betrouwbaar op jou over? Je kunt jezelf de volgende vraag letterlijk stellen bij het lezen,’Is dit de politie zoals ik die over een paar jaar wil zien of zou kunnen meemaken?’.

Het lezen en bekritiseren van het Verhaal kost niet meer dan 20 minuten van je tijd. Je helpt ons enorm door te vertellen wat je denkt, voelt, vindt van het Verhaal. Met jouw reactie gaan we het Verhaal afschrijven om er straks, bij de lancering van de Nationale Politie, mee te gaan werken. Alvast onze dank voor de moeite om met ons mee te denken en we kijken uit naar jouw reactie!

Hartelijke groet namens de projectgroep Verhaal Nationale Politie,

Caroline Idema,
Marlous van Eijsden,
Miriam Slot,
Esther Holwerda en
Sandra de Snoo


Ga hier naar het verhaal....