Vijf agenten gewond

55-08
Zondag 23 oktober 2011. Politiemensen worden opgeroepen. Er loopt iets uit de hand. Het wijkteam weet niet van de demonstratie van enkele honderden Turkse Nederlanders op het Museumplein in de binnenstad. Onverwachts zijn kleine groepjes demonstranten naar een Koerdisch centrum getrokken aan de andere kant van het Vondelpark. Zo’n tachtig mensen proberen het Koerdische centrum binnen te dringen. Politiemensen raken daardoor zelf verwikkeld in de rellen die ontstaan door het Turks Koerdische conflict. In de vechtpartij raken vijf agenten gewond.

Wat doet het je als politieman, als je ziet dat collega’s worden belaagd? Wat doet het je, als je op dat moment in een machteloze positie verkeerd? Wat doet het je als politieman, als je zelf de Turkse identiteit hebt en door beide partijen wordt belaagd?

Deelnemers aan deze workshop krijgen inzicht in de effecten van onverwacht heftige situaties voor politiemensen. Aan de orde komt hoe de bedrijfsopvang vormgegeven dient te worden en hoe de signalen van PTSS te herkennen.