Sterke Schouders


Boeiende verhalen, ervaringen en dilemma's uit de afgelopen 15 jaar

15 jaar NIK, de 50e NIK-themadag, een jubileum en een mooi moment om bij stil te staan. In de afgelopen jaren heeft het NIK met veel plezier en succes themadagen georganiseerd. Voor en door collega's zijn vaak landelijk bekende onderwerpen gepresenteerd. Onderwerpen die met ons vak en onze professionaliteit te maken hebben en waar we van kunnen leren. Op de 50e NIK-themadag gaan we naar een aantal van deze opmerkelijke zaken terug, maar dan vanuit de persoonlijke belevenissen van betrokken collega's. 

Wat doet het met je wanneer je de Antheunisstraat bestormt waar terreurverdachten zitten of als je onderzoek doet naar de moord op Savannah? Wat maak je mee als je voor je eigen of andermans veiligheid moet schieten in Hoek van Holland of in Ondiep? Kortom, we nemen u op deze dag mee terug naar een aantal gebeurtenissen die bij ons allemaal in het geheugen staan gegrift en laten u deze gebeurtenissen opnieuw zien door de ogen van betrokken collega's. 
 


Centraal staat de impact die de gebeurtenissen op de collega's als persoon hebben gehad en de manier waarop zij daarmee zijn omgegaan. Van hun verhalen kunnen we allemaal weer veel leren. Welke dilemma's kwamen ze tegen, hoe kijken collega's terug op hun ervaring, welke veranderingen heeft dit voor hen persoonlijk en voor het team of het korps met zich meegebracht? Verhalen van binnenuit die de grote waarde van ons vak weerspiegelen. Verhalen die de moeite waard zijn om gehoord te worden.