Onderzoek naar de moord op Jesse Dingemans: “Wat veel mensen niet beseften, is dat het voor mij een min of meer "normale" situatie was”

Cor Withagen werkt in Tilburg bij de Politie Midden- en West Brabant. Als technisch rechercheur wordt hij regelmatig geconfronteerd met stoffelijke overschotten na ongelukken en bij moordzaken.
Hij houdt de tragiek van iedere situatie op afstand en richt zich primair op het signaleren en ordenen van de feiten. Zo ging hij ook te werk bij het onderzoek na de moord op de achtjarige Jesse Dingemans, die in december 2006 werd vermoord op een basisschool in Hoogerheide. Cor heeft geleerd dat je de beelden van zo'n zaak moet wegstoppen in een fictief doosje en het dekseltje moet sluiten. Hierna moet je het doosje tussen de andere doosjes zetten. Cor heeft de ervaring dat in de meeste zaken dit voor hem goed werkt. Echter bij de zaak van Jesse Dingemans bleek dat de omgeving van Cor het niet wilde dat het doosje werd gesloten. Het doosje is inmiddels groter dan de andere doosjes en staat nog steeds op een kier.