Vuurkracht. Zware wapens en extreem geweld in de samenleving

Terroristische aanslagen, liquidaties, zware overvallen. Bij steeds meer vormen van criminaliteit wordt gebruik gemaakt van zware (automatische) wapens. Daarnaast groeit ook het aantal vondsten van dit soort wapens. In Nieuwegein trof men een grote partij vuurwapens aan en kwam er ook zicht op een 'liquidatiebende' die als een uitzendbureau voor moord te werk ging. Als politie moeten we een antwoord hebben op deze vormen van extreem geweld. Wat betekent dit voor ons? Is er een verband tussen de wapenhandel en de dreiging van terrorisme? Hoe wapenen / trainen wij ons tegen de dreiging van terreur en zware wapens? Hoe staat het met onze informatiepositie? Hoe krijg je zicht op signalen van radicalisering in de wijk?

Deze NIK-themadag staat in het teken van wapens en extreem geweld. Van wetgeving tot training, van gevaarlijke eenling tot terroristische cel en van informatie tot reactie.

De themadag wordt gehouden in congrescentrum ‘De Reehorst’ in Ede. Deelname aan deze dag is gratis. Voor informatie kunt u contact opnemen met het Congres- en Evenementenbureau Politieacademie, telefoon (088) 66 22 030, e-mail: congres@politieacademie.nl.

Bekijk hier het volledige programma.