Let’s get digital
Politiewerk in de digitale samenleving


Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, we appen, doen online boodschappen, streamen muziek en films en gebruiken Google om de weg te vinden. Haast 24/7 zijn we digitaal. Maar hoe zit dat in het werk? Hoe digitaal ben jij als het gaat om je vak? Weet jij hoe je een aangifte van identiteitsfraude behandelt? Of wat er komt kijken bij een sexting-zaak? En wat te doen bij Marktplaats-oplichting, phishing van bankgegevens of hacking van een school-website? Digitalisering is al lang niet meer voorbehouden aan speciale teams. In vrijwel elke zaak, hoe groot of klein ook, speelt de digitale wereld een rol.

Wil je graag bijblijven in deze ontwikkelingen? Dan is deze NIK-themadag iets voor jou. Op deze dag kun je leren hoe je social media kunt inzetten in onderzoek, hoe big-data kunnen worden verzameld en geanalyseerd of hoe smartphones kunnen worden uitgelezen. Je kunt in een workshop je basiskennis opfrissen of zien wat het darkweb is. Je hoort wat de laatste nieuwe ontwikkelingen en innovaties zijn binnen en buiten de politie. En natuurlijk kun je luisteren naar collega’s die vertellen over hun ervaringen in onderzoeken.

De themadag werd op 5 oktober 2017 gehouden in congrescentrum ‘De Reehorst’ in Ede. Bekijk hier het volledige programma.

Introductie Ron Maas


Theo van der Plas


Vincent Evers


Foto’s:

NIK72-sfeer (1)NIK72-sfeer (2)NIK72-sfeer (4)NIK72-sfeer (23)NIK72-sfeer (25)NIK72-sfeer (26)NIK72-sfeer (27)NIK72-sfeer (28)NIK72-sfeer (30)