Daar sta je dan


Je treedt op als professional: ‘boeven vangen en mensen helpen die in nood verkeren’. Dat vind je normaal, dat hoort bij het vak. Maar soms kom je voor zaken te staan die je meer persoonlijk raken.
Wanneer je gedwongen wordt je wapen te gebruiken, met alle gevolgen van dien. Wanneer je voor speciale politietaken wordt uitgezonden naar het buitenland. Als je familieleden moet informeren over hun verdwenen kinderen. Of wanneer een overval ertoe leidt dat de rollen van dader en slachtoffer door elkaar lopen.

Het hoeft daarbij niet altijd te gaan om grote gebeurtenissen met veel media-aandacht zoals de ramp met de MH17, het schietincident op Holland Spoor of de aanslag op het Joods museum in Brussel. Ook kleinere zaken, met soms slechts een klein berichtje in de plaatselijke krant, kunnen grote impact hebben. Zoals wanneer het om kinderen gaat die je misschien doen denken aan je eigen kinderen. Of bij huiselijk geweld waarbij je moet
laveren tussen opsporen en zorg.

Stuk voor stuk situaties waarin je op jezelf wordt teruggeworpen. Waarin alles wat je hebt geleerd als politieprofessional en als persoon wordt aangesproken. En waarbij je vaak pas achteraf kan vaststellen of je het juiste hebt gedaan. Collega’s nemen je mee in deze aangrijpende en vaak spraakmakende zaken. Ben je benieuwd naar hun persoonlijke verhalen, wil je leren van je collega’s en jouw ervaringen delen? En weten wat je moet doen als jij of je collega een aangrijpende zaak niet goed kan verwerken? Kom dan naar de NIK-themadag op donderdag 23 april 2015.

De laatste keer NIK voor Kees Hogeveen:Programma NIK Themadag 23 april 2015