(Beelden)storm in de Schilderswijk

De Schilderswijk in Den Haag , 3 vierkante kilometer groot, 35000 inwoners, 125 nationaliteiten, 198 verschillende culturen, 17 scholen en 30 verschillende kerken en Moskeeën. Gezamenlijk wordt er succesvol gewerkt aan de veiligheid in deze zogenaamde krachtwijk. Als donderslag bij ‘heldere’ hemel is de wijk landelijk in het nieuws. De aandacht van pers, politiek, actiecomités, onderzoekers etc. lijkt niet meer te stoppen.

Enkele krantenkoppen: “Kamer wil dat overheid ingrijpt bij 'moslimenclave' Den Haag”, “De zgn Shariadriehoek”, “Wilders inspecteert Schilderswijk”, “Schilderswijk is bijna geen Nederland meer”, “Is anarchie in de Haagse Schilderswijk nog te keren?”, “Bureau De Heemstraat opent jacht op criminelen”, “Moslims in de Schilderswijk voelen zich misbruikt door de Haagse Isis-clan”, “Geweld van Koerden tegen Turken steeds ernstiger”, “Politie discrimineert en gebruikt buitensporig geweld”, “Aanpak criminelen in de Schilderswijk succesvol”, “De wijk maakt zich op voor protest tegen de politie” etc etc.

Achteraf gezien raasde er een ware beeldenstorm over de Schilderswijk. Gevolgd door meerdere onderzoeken waaronder een onderzoek door de Nationale ombudsman. Een onderzoek naar het optreden van politieambtenaren van Bureau De Heemstraat in de Schilderswijk in Den Haag. Het uiteindelijke rapport kreeg de passende titel ‘Contrasterende beelden’.

In deze workshop wordt u meegenomen in de ervaringen en leermomenten gedurende deze ‘zware storm’.