Nationale Politie in ontwikkeling;
jij maakt het verschil!


Ons werk in de wijken, op straat, in de rechercheonderzoeken gaat door en hoe. We houden meer verdachten aan, lossen veel zaken op, dringen woninginbraken, overvallen en straatroven terug. Criminaliteit daalt over de hele linie en zeer grote gebeurtenissen zoals de NSS, MH17 en het vluchtelingenvraagstuk zijn professioneel aangepakt. Onze operationele resultaten zijn goed en dat terwijl we midden in allerlei veranderingen zitten.

Ruim drie jaar na de start van de Nationale Politie is het goed om eens te kijken waar we nu staan. De afgelopen jaren zijn voor veel collega’s niet de meest makkelijke geweest. Veranderingen en onzekerheid, moeizame CAO-onderhandelingen en veel media-aandacht voor ons als organisatie.

Intern is er de afgelopen drie jaar ook veel gebeurd. Op het gebied van vakmanschap, weerbaarheid en cultuur zijn veel initiatieven geweest. Een groot aantal is als nieuwe manier van werken geïmplementeerd. Op de komende NIK-themadag geven we ruim aandacht aan deze ontwikkelingen. “Hoe sta je in je vak?”, “Hoe blijf je gezond in je werk?”, “Hoe maak je je werk (nog) zinvoller?” en “Hoe vergroot je jouw kennis en kunde?”, het zijn slechts enkele vragen waarop we op deze NIK-themadag een antwoord willen geven.

Ons korps is volop in ontwikkeling en tegelijkertijd ligt de maatstaf continu hoog. We kunnen aan deze verwachtingen blijven voldoen omdat iedere individuele collega letterlijk en figuurlijk het verschil maakt. Samen geven wij vorm aan de Nationale Politie en daarom sta jij op deze komende NIK-themadag centraal. Kom leren, laat je informeren en inspireren en ontmoet vele collega’s.


"Jij maakt het verschil" Gezongen door Lisa Noya, tijdens deze NIK-dag

Het programma van deze Themadag vindt u hier.